Tematime “Hvordan lager man en god risikotaksonomi?”

KRN Spørretime Risiko ivaretar spørsmål om temaer eller problemstillinger våre kursdeltakere og medlemmer ønsker innsikt i, gjerne faglige utfordringer de møter i sitt daglige virke. Vi gjør disse spørsmålene, som vi mener berører flere, til generiske spørsmål der kursleder forbereder et innlegg om temaet med referanser til faglitteratur, standarder etc.
Tidligere tema ivaretatt
Et stort utvalg av temaer og spørsmål har vært ivaretatt de siste årene, vi nevner bl.a.: Valg av skala i risikomatrisen, hva bør vi velge? – Risikofunksjonen, hva bør den innholde? – Muligheter, et viktig element i virksomhetens risikostyring – Kontinuitetsplanlegging & Positive risikoer – Kan risikoleder bidra i ledelsens gjennomgåelse og hvordan? – Risikoaggregering – Riskotaksonomi – Kritikalitetsvurdering vs risikovurdering som grunnlag for oppfølging
Risikotaksonomi
Onsdag 23. april 2025 kl 11:00-12:00 inviterer vi til ny tematime Risiko Spørretimen basert på innsendte spørsmål fra våre medlemmer. Temaet har vært ivaretatt tidligere, og gjentas etter forespørsler og med oppdatert agenda.
Webinaret er åpent for alle, om du deltar i spørsmål og refleksjoner, eller om du kun ønsker å lytte & lære. Vi starter med 45 min innlegg v/ Ayse Nordal som vil gi oss en innføring i teori med praktisk erfaringer og eksempler. Hun gir også referanse til faglitteratur og kildehenvisninger for temaet.
Deretter 15 min diskusjon, refleksjon og erfaringsoverføring fra deltakere.

Ayse Y Nordal, KRN Ambassadør og kursleder Risiko
Ayses spesialområder er strategisk planlegging, internkontroll og risikostyring. Hun er sertifisert akkreditert risikoleder (Risk Manager) og høster stor anerkjennelse for sin fagkunnskap, sine pedagogiske evner og bredden i sin erfaring med anvendelse av faget. Se omtale ‘OM OSS’
Agenda
Følgende emner blir tatt opp på tematimen:
- Hva er en taksonomi? Hva er risikotaksonomi?
- Hva sier NS-IEC 31010:2019 om taksonomier?
- Taksonomityper og prosess for utarbeidelse av en taksonomi
- Prosess
- Hvilke krav settes til taksonomier?
- Bruksområder
- EUs taksonomi for bærekraft
- Hva innebærer EU-kommisjonens forslag OMNIBUS 1 for rapporteringspliktige etter taksonomien
- Kilder
- Erfaringer og diskusjoner