Vinner av Kvalitetslederprisen 2018:

Svein Axel Johannessen, Jæren Industripartner

Kvalitet og Risiko Norge > Svein Axel Johannessen, Jæren Industripartner

Årets kvalitetsleder 2018 tiltrådte som daglig leder i bedriften på nyåret 2016 etter 13 år i en organisasjon blant annet arbeidet for arbeidssøkere som ønsker innpass i ordinært arbeidsliv. Nåværende bedrift hadde da en bratt motbakke foran seg for å etablere en sunn økonomi med et bærekraftig resultat. Årsaken til situasjonen kunne forklares med nedgangen vi hadde særlig i Rogaland på denne tiden.

Sammen har de gjort en rekke endringer, inklusiv gjennomført sertifisering etter ISO 9001:2015 av to nye avdelinger og resertifisering av Jobbkompetanse-avdelingen og administrasjonen. De har et nært samarbeid med kundene sine, og flere har sett verdien av å bruke dem som leverandør. Resultatet av alle disse endringene har gjort at bedriften i 2017 leverte regnskap som gikk i overskudd, og det ser lovende ut for 2018 resultatene også.

Da kandidaten startet i bedriften hadde kvalitet og Lean vært fokus i flere år, og dette arbeidet ble videreført. Her løfter han frem en av sine ansatte, Anne-Gunn Førde Folkestad, som har vært sentral i dette arbeidet, og sørget for kontinuitet og gjennomføring. Dette kjennetegner hans lederstil, da han er opptatt av at de som utfører oppgavene skal ha æren.

 

QRN - Kvalitetslederprisen 2018

Svein Axel Johannessen mottar prisen for Årets Kvalitetsleder 2018. Her flankert av representanter fra KRN f.v. Torolf Paulshus, Ørjan Slotterøy, Ernst Ole Solem, Anne-Gunn F. Folkestad og Svein Axel Johannessen, Nina Læknes, Karsten Boe, Tone Margunn Bue og Annlaug Astad (foto; KRN)